FACULTATEA DE ȘTIINȚE ALE EDUCAȚIEI
Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei îşi asumă misiunea de a promova cultura învăţării permanente pentru formarea iniţială şi continuă a specialiștilor în domeniul educației și psihologiei, contribuind semnificativ la creşterea calităţii educaţiei prin activităţi de predare-învăţare şi cercetare – acţiune.
Misiunea facultăţii se împlineşte prin deschiderea către colaborare cu agenţii educaţionali atât din Regiunea Nord Est (inspectorate şcolare, şcoli şi grădiniţe) cât şi din aria națională și internaţională (parteneriate de învăţare şi cercetare cu instituţii educaţionale de la nivel național și european).
Facultatea de Științe ale Educației gestionează două domenii de studii, Psihologie și Științe ale educației, și propune oportunități de formare profesională prin programe de licență (Psihologie, Pedagogia Învățământului Primar și preșcolar), masterat (Managementul Instituțiilor Educaționale, Consiliere Școlară și Educație Emoțională, Comunicare Didactică, Resilience in Education), precum și prin programul de formare psihopedagogică care este derulat în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică și contribuie la dezvoltarea competențelor corespunzătoare exercitării profesiei didactice și atestarea oficială în cariera didactică. Programele de studii sunt proiectate pentru a oferi studenților oportunități prin care să dobândească cunoaștere, abilități și capacități de analiză și reflecție care să-i situeze în viața profesională în calitate de contributori activi la nivelul societății prin activități de educație și sprijin care să conducă la promovarea binelui comun.
FSE promovează un mediu caracterizat de învățare colaborativă, grija față de oameni, respectul pentru valorile eticii academice, promovarea stării de bine ca finalitate a proceselor de dezvoltare și educație. In același timp, FSE se focalizează pe oferirea de oportunități diverse prin care studenții au acces la dezvoltarea nivelului de conștientizare a sinelui și conștientizare socială, devenind mai capabili de a stabili relații interpersonale eficiente și de a lua decizii în mod responsabil.
Pilonii educativi generali ai facultății sunt cei care vizează sublinierea caracterului formativ față de cel informativ, accentuarea laturii atitudinale și a capacităților intelectuale, dezvoltarea personalității integrale, autonome și, mai ales, creative.
Facultatea de Științe ale Educației oferă celor care învață oportunitatea deschiderii către căutare și schimbare prin experiențe de reflecție și învățare autentică.