Călin Alexandru Hopsitar este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental. Absolvent al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babes-Bolyai, unde pe o perioada de 5 ani de zile a fost asistent de cercetare în cadrul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării, Călin a combinat de-a lungul carierei sale cercetarea științifică și practica psihologică. În cursul anului 2017 a urmat cursurile de formare ale Institutului Gottman, astfel adăugând în dezvoltarea sa profesională formarea în terapie de cuplu prin metoda Gottman.
Astăzi, Călin este rezident în Londra, unde în anul 2020 a absolvit un al doilea master, de data aceasta în neuroștiințe, din partea prestigioasei universități King’s College London. El își continuă activitatea profesională, ca psiholog clinician în Regatul Unit, fiind membru al British Psychological Society și psiholog clinician atestat de către Health and Care Professions Council. În activitatea sa profesională, atât în România cât și în Marea Britanie, Călin a lucrat în practica sa privată, cât și în diverse spitale si clinici, și de asemenea activează ca expert evaluator în domeniul judiciar în Regatul Unit.
Descriere Workshop:
Adesea, atunci când vine vorba de relații, există la nivelul societății o perspectivă polarizată cu privire la gradul de funcționalitate al relației: fie este armonioasă, fie este conflictuală. Ce ar fi dacă, însa, lucrurile sunt mult mai nuanțate? Ce ar fi dacă, însuși conflictul este un indicator al unei relații funcționale? Ce ar fi dacă, o situație conflictuală, poate fi indicatorul unei relații care evoluează spre bine?
Acestea sunt o parte din întrebările cărora le vom acorda un rol central în cadrul workshop-ului Conflict și Progres în Relații: Aplicații ale Metodei Gottman în Terapia de Cuplu. Un workshop care se va concentra pe practicarea unor strategii și tehnici ce s-au demonstrate a fi extrem de utile în navigarea momentelor conflictuale și învățarea din aceste momente conflictuale, pentru cupluri.